Sport uživo: Sumrak favorita u Parizu

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Sumrak favorita u Parizu

Del Potro i Endi Mari slede put Đokovića, ispali su sa Mastersa u Parizu. Argentinac izgubio od Lodre, Mari poražen od Poljaka Janovica. Uragan Sendi potopio kuće nekoliko igrača NBA lige. Navijač Čelsija oponašao majmuna za vreme utakmice protiv Junajteda. Navijači Dinama iz Drezdena divljali na kup utakmici protiv Hanovera.

21.15 - Sjajan finiš susreta meksičkog Kupa. Drugoligaš Korekaminos je vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 2:1 i imao je dva igrača više na samom ulasku u sudijsku nadoknadu. Međutim, gostujuća ekipa Doradosa, takođe član druge lige, nije se predavala do samog kraja. Pristiskali su protivnika, a kada je u prvom minutu zaostavnog vremena dosuđen korner i golman Alfredo Frausto se zaputio u protivnički šesnaesterac. Upravo je Frausto najbolje iskoristio smušenost odbrane domaćina i poslao loptuu mrežu. Kada je red došao na jedanaesterce, igrači Doradosa su bili prisebniji, što samo daje dodatno na značaju podvigu malo poznatog meksičkog golmana.

20.46 - Predsednik Uefe Mišel Platini smatra da bi fudbaler Juventusa Andrea Pirlo mogao da osvoji nagradu za najboljeg fudbalera sveta. "Pirlo zaista igra veoma dobro i verujem da može da dođe do ovog priznanja. Doduše, biće teško, pošto je konkurencija zaista velika", rekao je Platini italijanskim medijima. Pored Pirla, na spisku kandidata za ovo priznanje nalaze se još dva Italijana, Đanluiđi Bufon i Mario Baloteli.

20.42 - Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da se nada da će teo Volkot ostati član tog kluba i da veruje da će mladi engleski reprezentativac produžiti ugovor. Postoji priča po kojoj Arsenal planira da proda Volkota u januru, jer mu na leto ističe ugovor. "Ne bih voleo da Teo ode iz kluba. Čak nisam ni razmišljao o toj opciji, jer se nadam da će produžiti saradnju sa klubom. Moramo pod hitno da pronađemo rešenje i to pre Božića", rekao je Venger. Volkot je u dosadašnjem toku sezone postigao sedam golova na 11 utakmica u dresu Arsenala.

20.20 - Sumrak favorita u Parizu. Novak Đoković je juče sve iznenadio kada je izgubio meč protiv Kverija, a njegovim putem krenuli su Mari i Del Potro. Škotski teniser poražen od Poljaka Jiržija Janovica sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6, 6:2. Nešto kasnije Del Potro poražen od Lodre sa 2:0 po setovima 6:4, 6:3. 

20.12 - Sin slavnog skakača sa motkom Sergeja Bubke, Sergej junior, doživeo je tešku nesreću rano jutros u Parizu. Ovaj 25-godišnji teniser, koji je trenutno 186. na ATP listi, slučajno se zaključao u kupatilu. Pokušavajući da se oslobodi, rešio je da se preko prozora prebaci na susednu terasu, kada je, nažalost, izgubio ravnotežu i pao sa trećeg sprata. Bubka junior je neposredno zatim hospitalizovan i prema prvim informacijama ne nalazi se u životnoj opasnosti, iako jeste doživeo višestruke prelome.

20.05 - Trener Unikahe, Jasmin Repeša, minut odmora iskoristio je da urla na Kostu Perovića i Krunoslava Simona.

20.03 - Kapiten Zenita Igor Denisov progutao je ponos kada je izjavio je da je pogrešio što je javno kritikovao klub zbog dovođenja Hulka i Vicela za 95 miliona evra. "Trebalo mi je vremena da shvatim šta sam uradio. Pogrešio sam, dozvolio da me ponesu emocije, a to nije bilo u redu prema saigračima i lojalnim navijačima. Imam ugovor sa klubom koji moram da poštujem. Odrastao sam sa Zenitomn i želim da nastavim da pomažem klubu", rekao je Denisov.

19.59 - Slaba vajda od impozantne igračke karijere, 122 utakmice za Irsku reprezentaciju, skoro 100 golova za Totenhem, pa čak ni 18 pogodaka na nešto više od 30 mečeva za Los Anđeles Galaski. Robi Kin je za američke medije „neidentifikovani navijač". Fotografija, ispod koje stoji potpis američke dopisnice britanske agencije Rojters, navodi samo imena Dejvida Bekama i glumca i komičara Rasela Brenda. Fotografija je uslikana na meču između Los Anđeles lejkersa i Dalas maveriksa.

19.50 - Igrači Barselone proslavili su Noć veštica, makar na crtanom filmu. Pogledajte kako izgleda kada u crtanom filmu Mesi, Inijesta i drugovi posete trenera Vilanovu da mu traže slatkiše.

19.49 - Verovatno najtalentovaniji fudbaler sveta, Brazilac Nejmar, rekao je da ne namerava u skorije vreme da se seli u Evropu i da je zadovoljan u Santosu. "Srećan sam ovde u Brazilu, srećan sam u Santosu. Moj san je da igram u Evropi, ali još nije pravi trenutak, selidba bi sada bila preuranjena", izjavio je 20-godišnji fudbaler. Nejmarova cena već sada je tolika da njega mogu da priušte tek nekolicina najbogatijih klubova. Mediji već nedeljama spekulišu da je mladi Brazilac već potpisao predugovor sa Barselonom.

19.42 - Fifa je rasformirala komisiju za unapređenje ovog sporta na čijem čelu su bili Franc Bekenbauer i Pele. Cilj ovog tela je bio da uvede novine koje će biri primenjene već u Brazilu na Mundijalu, ali njihov rad nije zadovoljio čelnike Fife. Ono što je indikativno jeste da se Pele nijednom nije pojavio na sastancima komisije koju je trebalo da vodi. Član ove komisije bio je i Ivan Ćurković. Od sada će se ovim pitanjem baviti Mišel Platini, australijski fudbaler Hari Kjuel i nemačka igračica Štefi Džouns.

19.33 - Nastavlja se „rat" između Barselone i londonskog Arsenala oko najtalentovanijih igrača na planeti. Arsenal ima običaj da uzima Barsine klince iz La Masije, a poslednji put to su učinili prošle godine kada su „ukrali" Jona Torala i Ektora Belerina. Barselona je tek sada uspela da se osveti, jer je u suprotnom smeru došao supertalentovan Kolumbijac Đankarlo Poveda. Ovaj 14-godišnjak je prethodnih sedmica trenirao sa „tobdžijama", ali Barselona je uskočila baš kada je došao red na potpisivanje ugovora.

19.21 - Napadač Juventusa Emanuele Đakerini rekao je italijanskim medijima da njegov klub igra najbolji fudbal i da potpuno zasluženo vodi na tabeli Serije A. "Mi smo ekipa koja igra najbolji fudbal u Italiji, imamo dobitnu formulu. Slaviti na devet od deset mečeva plod je velikog rada. Uživam igrajući u ovom timu", izjavio je Đakerini. Torinski crno-beli osvojili su titulu prošle sezone bez ijednog poraza, a ove "guraju" u istom stilu jer nakon 10 odigranih kola imaju devet pobeda i jedan remi. Veliki derbi očekuje „staru damu" u narednom kolu italijasnkog šampionata kda im u goste dolazi prvi pratilac milanski Inter.

18.40 - Navijači Čelsija su izabrali, Didije Drogba najbolji je igrač tog kluba u istoriji. U anketi na zvaničnom sajtu kluba, Drogba je zauzeo prvo mesto ispred Lamparda, Terija i Zole. Drogba je u dresu Čelsija proveo osam sezona i postigao 157 golova.

18.30 - Američki fudbal u Engleskoj. Kolevka (pravog) fudbala biće mesto gde će NFL timovi igrati pojedine takmičarske mečeve. Vest Hem se već izjasnio da je spreman da sa američkim timovima dele Olimpijski stadion u Londonu koji im je ustupljen nakon Olimpijskih igara. Postoje planovi da se deset NFL mečeva godišnje igra na tom stadionu. Navijači zabrinuti za teren, da li će moći da izdrži dva različita sporta i utakmica u kratkom vremenskom razmaku.

18.05 - Kraj turnira u Parizu i za Del Potra. Argentinca je eliminasao Francuz Mikael Lodra rezultatom 2:0 (6:4, 6:3). 

18.00 - "Mali diktator? Ma, ne zanima me šta ljudi pričaju. Moji saigrači znaju da nisam takav. Čast je biti deo najboljeg tima Barselone u istoriji kluba. On nije najbolji samo zbog rezultata, već zbog načina igre", rekao je Mesi komentarišući navode pojedinih medija da je u svađu sa pojedinim saigračima.

17.41 - Uragan Sendi potopio stan Mirze Teletovića, novog igrača Bruklin Netsa. Jednako loše su prošli i Tejšon Tejlor i Džoš Čildres, dok su Redži Evans i Si-Džej Votson danima bez struje. Zbog haosa koji je ostavilo nevreme odložen gradski derbi između Niksa i Netsa u Bruklinu.

16.50 - Poljski teniser Jerži Janovic, 69. na ATP listi, je Endija Marija u osmini finala Mastersa u Parizu rezultatom 5:7,7:6 (7:4), 6:2.

16.20 - Legendarni Ivica Osim krajem godine napustiće funkciju predsednika Komiteta za normalizaciju Fudbalsko/Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. "Smatram da je učinjeno ono što je trebalo da se učini. Skinuta je suspenzija, uspeli smo da omogućimo reprezentaciji i klubovima da se takmiče, a uspeli smo i da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu", istakao je Osim.

16.07 - Lionel Mesi mogao bi uskoro da obori dva svetska rekorda - ukupni broj golova, kao i broj interncionalnih pogodaka u godini. On će nadmašiti Peleov rekord od 75 pogodaka postignutih 1958, ukoliko na meču sa Seltom da tri gola. Mesi na "nišanu" ima i rekord od 25 internacionalnih pogodaka, čiji je vlasnik već 109 godina Englez Vivijan Vudvord. Mesi za sada ima 22 međunarodna gola - deset za klub i 12 za Argentinu.  

16.06 - Američki kablovski operater Tajm Vorner i Los Anđelos Lejkersi sklopili ugovor, prema kojem će tim iz grada anđela za prenose svojih mečeva u narednih 20 godina dobiti tri milijarde dolara. Pretplata na novi kanal, na kojem će gledaoci moći da vide i mečeve fudbalskog kluba Galaksi, ali i ženske košatkaške ekipe Sparks, za sada, košta četiri dolara.

14.15 - Nenad Zimonjić i Felisijano Lopez izgubili u osmini finala Mastersa u Parizu od Pakistanca Ajsana Uk Haka Kurešija i Holanđanina Žana Žuklijana Rožera 6:4, 6:7 (3:7), 17:15.

14.02 - Mihael Balak pokušava da izbegne kaznu jer je u Španiji vozio automobil brzinom 210 kilometara na čas. Kazna iznosi oko 8.000 evra, a Balakov advokat kaže da njegov klijent nema toliko novca, jer je nezaposlen. Nemac je u Čelsiju zarađivao oko 150.000 evra nedeljno.

13.38 - Nova saga o rasizmu u Engleskoj. Navijač Čelsija oponašao majmuna na utakmici protiv Junajteda i vređao Danija Velbeka. Policija istražuje taj slučaj.

13.03 - Navijači Dinama uzvikivali slogane mržnje, palili baklje i na kraju se potukli sa policijom. Nemački mediji pišu da su to bili najgori navijački neredi u toj državi u poslednjih godinu dana. Policija uhapsila 16 osoba.

12.47 - Ser Aleks Ferguson rekao da je Nani, suštinski, krivac za poraz od Čelsija. Da je pri rezultatu 3:2 pred kraj meča zadržao loptu pored korner zastavice meč bi bio rešen, rekao Fergi.
Pogledaj vesti o: NBA,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.