Slepi, gluvi i nemi ste na ono što se dešava u Parizu

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slepi, gluvi i nemi ste na ono što se dešava u Parizu"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je aktiviste za ljudska prava da zatvaraju oči pred demonstracijama "Žutih prsluka" u Francuskoj.

Erdogan je naveo da su bili brzi u osudi Ankare tokom protesta u Istanbulu 2013. godine.

"Oni koji su stali u zaštitu ljudskih prava tokom protesta u Istanbulu postali su slepi, gluvi i nemi u pogledu onoga što se dešava u Parizu", rekao je Erdogan u govoru koji je prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turska televizija.

Oni je rekao da su aktivisti za ljudska prava mobilisali ceo svet tokom protesta u Istanbulu i da su to učinili zato što se radilo o Turskoj.

"Sada je vreme da reagujete na isti način", poručio je Erdogan povodom protesta u Francuskoj.

Turska je često na meti kritika evropskih zemalja i organizacija za ljudska prava zbog nepoštovanja vladavine prava proteklih godina.

Tokom protesta "Žutih prsluka" u subotu u Francuskoj uhapšena su 1.723 čoveka, a njih 1.220 je zadržano u pritvoru, pokazuju podaci ministarstva unutrašnjih poslova Francuske.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"A sada ste slepi i nemi?" Erdogan oštro prozvao aktiviste za ljudska prava zbog nereda u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je aktiviste za ljudska prava da zatvaraju oči pred demonstracijama "Žutih prsluka" u Francuskoj!..Erdogan je naveo da su aktivisti bili brzi u osudi Ankare tokom protesta u Istanbulu 2013. godine...MAKRON DAJE OSTAVKU? On se večeras obraća naciji,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.