Predsednik u utorak boravi u Parizu: Ovo su glavne teme razgovora Vučića i Makrona

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2018, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik u utorak boravi u Parizu: Ovo su glavne teme razgovora Vučića i Makrona

Sastanak od velike važnosti za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u utorak 17. jula u Parizu gde će se sastati sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

Pročitajte i:

Bilateralni odnosi, ekonomska saradnja i dijalog Beograda i Prištine biće ključne teme na sastanku dva predsednika.

Kako se saznaje, očekuje se da sastanak bude održan u najužem sastavu, posle čega će biti upriličen i ručak.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />- Sastanku će osim Vučića i Makrona prisustvovati i njihovi najbliži saradnici. Dvojica predsednika imaju veoma prijateljski odnos, a do sada su se više puta sreli u Njujorku, Parizu i Sofiji. Makron je pokazao interesovanje da pomogne Srbiji - navodi izvor iz vrha vlasti.

Predsednici Srbije i Francuske razgovaraće o bilateralnim odnosima dve države, a akcenat će biti na ekonomiji i pokrenutim i planiranim zajedničkim projektima u Srbiji.

- Svakako će najviše reči biti o regionalnoj saradnji, a akcenat će biti i na regionalnoj saradnji Beograda i Prištine - kaže izvor.

Velika čast: Brnabić na prijemu kod princa Čarlsa u Londonu

Poseta je radna, ne zvanična, pa se ne očekuje ceremonija svečanog dočeka. Ono što je važnije od ceremonije jeste to što je Markon odlučio da se zajedno sa našim predsednikom obrati medijima nakon sastanka.

Vučić je krajem leta najavio da će poseta Makronu biti prilika da se razgovara o svim pitanjima i da veruje u podršku Francuske na evropskom putu Srbije i dolazak još većeg broja investitora u našu zemlju.

- Emanuel Makron, predsednik Francuske, veliki je lider i on je u Sofiji vrlo jasno govorio, i ja mislim da dobro razumem kakav je njegov stav. Zato, donekle razumem frustriranost nekih zemalja - rekao je Vučić.

Sastanak sa Makronom pada u veoma izazovnom trenutku za Srbiju, imajući u vidu pritisak Zapada da se problem Kosova i Metohije reši sporazumom o normalizaciji odnosa.

U međuvremenu, Makron je izašao sa stavom da proširenju EU na Zapadni Balkan treba da prethodi reforma Unije, što u Briselu, kada je reč o perspektivi zemalja kandidata regiona, definišu kovanicom “usidrenje umesto proširenja”.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Makron već imaju prijateljski odnos, poseta radna

Izvor: B92, 13.Jul.2018

Beograd -- Bilateralni odnosi, ekonomska saradnja i dijalog Beograda i Prištine biće ključne teme sastanka predsednika Srbije i Francuske...Kako je ranije objavila TV Prva, Aleksandar Vučić i Emanuel Makron sastaće se dan pre nego što predsednik Srbije otputuje u Brisel na novu rundu dijaloga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.