Pariz protiv nemogućih nemačkih EU uslova za Srbiju

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz protiv nemogućih nemačkih EU uslova za Srbiju

BEOGRAD - Francuski ministar za evropske poslove Žan Leoneti izjavio je u Beogradu da njegova zemlja želi ulazak Srbije u Evropsku uniju i da ne želi da joj se postavljaju dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

Leoneti je novinarima u Vladi Srbije rekao da između Francuske i Nemačke još postoje određene razlike u nijansama po tom pitanju i da će se Francuska potruditi da se u narednom periodu ostvari konsenzus kako Nemačka pred Srbiju ne bi postavljala "nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uslove".

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da je sagovornika informisao da Srbija shvata da postoje uslovi koji treba da se ispune na putu ka EU, ali da takođe ne može da prihvati uslove koji ranije nisu bili dogovoreni i koji nisu važili za ostale zemlje.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.