Izvor: MozzartSport.com, 07.Nov.2020, 19:37

Pariz ostaje neosvojiv za Nadala, Zverev ide u finale

Za trofej sa Medvedovim

Ništa od titule ni ove godine za Rafaela Nadala! Koliko bio nepobediv na pariškoj zemlji, na Rolan Garosu, toliko je beton dvorane Bersi u prestonici Francuske neosvojiv za španskog velemajstora.

Nikada Nadal nije podigao šampionski pehar na mastersu u Gradu svetlosti, a neće ni ove godine. Aleksandar Zverev je u dva seta srušio Španca, koji imao dosta problema i u prethodnim rundama, ali je uspevao da nađe izlaz. Ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << puta nije bio baš blizu – 6:4, 7:5.

Pet pobeda zaredom imao je Nadal protiv Zvereva, ali se klatno pomerilo, pa je ovo druga pobeda zaredom nemačkog tenisera nad svetskim brojem dva. I tu prvu je upisao na betonu, na završnom mastersu u Londonu pre godinu dana, a lako bi moglo da se desi da se ponovo sretnu na tom istom mestu i ove jeseni.

Maltene od početka turnira Nadal je gubio prvi set. I posle toga je uspevao da napravi preokret. I danas je prvi deo meča pripao njegovom rivalu. Zverev je napravio brejk u trećem gemu i rutinski ga je odveo do kraja seta, nije dao Špancu nijednu brejk priliku.

Mnogo više vatre viđeno je u drugom delu meča. Zverev je napravio brejk za 2:1, ali je Nadal uspeo da se vrati u igru. Ipak, Nemac je na 5:5 ponovo oduzeo servis Špancu i u narednom gemu ga pretvorio u pobedu.

Aleksander Zverev će se za titulu u Parizu boriti sa Danilom Medvedovim.

Poraz Rafaela Nadala ne znači mnogo Novaku Đokoviću u borbi za prvo mesto na ATP listi, pošto je srpski as u petak i matematički obezbedio da će sedeti na tronu do 2021. godine.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.