Pariz očekuje da srpske vlasti brzo pronađu napadače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2009, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz očekuje da srpske vlasti brzo pronađu napadače

PARIZ - Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da očekuje da srpske vlasti brzo rasvetle napad na francuskog državljanina koji je teško povređen u Beogradu i da odgovorni za to nasilje budu izvedeni pred lice pravde.

Portparol Ministarstva Bernar Valero izjavio je da su u Beogradu u četvrtak uveče, pred početak meča Partizan-Tuluz, povređena tri Francuza od kojih su dvojica lakše povređena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da oni treba uskoro da napuste Srbiju, ali da je "stanje trećeg povređenog, 28-godišnjaka, vrlo zabrinjavajuće".

"Očekujemo od srpskih vlasti da brzo potpuno rasvetle taj napad, da odgovorni za nasilje budu brzo uhapšeni i izvedeni pred sud. Takođe i da bude povedena odlučna akcija protiv tih grupa huligana, dobro poznatih po svojim nasilnim akcijama", rekao je Valero, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Francuske.

Portparol Kliničkog centra Drago Jovanović izjavio je da je francuski državljanin koji je teško povređen u napadu huligana u centru Beograda operisan u toku dana na Institutu za kardiovaskularne bolesti, ali je i dalje u životnoj opasnosti.

"Jako su teške povrede, pa je bila i teška operacija. Reč je o operaciji grudne aorte, ali on ima povrede mozga i oka... Operisao ga je najbolji tim lekara... Ne mogu govoriti o prognozama, ali je on i dalje životno ugrožen", rekao je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretučeni Francuz i dalje teško

Izvor: B92, 19.Sep.2009, 23:35

Beograd, Pariz -- Francuski državljanin Bris Taton, koga su u Beogradu pretukli huligani, i dalje je u teškom stanju. On je zbog krvarenja u mozgu večeras ponovo operisan...Nakon operacije, portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović, za B92 je rekao da je intervencija trajala više sati,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.