Pariz: Sukobi demonstranata i policije zbog Le Penove

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Sukobi demonstranata i policije zbog Le Penove

Pariz -- Nekoliko desetina demonstranata protivnika Marin Le Pen sukobilo se sa policijom koja ih je sprečila da se upute ka kompleksu u Parizu ona ima predizborni skup.

Stotine policajaca u punoj opremi za suzbijanje demonstracija raspoređeno je oko mesta održavanja skupa u istočnom delu grada. Oni su rasterali demonstrante suzavcem.

U samom kompleksu gde se održava miting okupljeni su mahali zastavama i pevali "mi smo u svojoj zemlji" dok su čekali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da počne.

Prema anketama u predsedničkoj trci vode Marin Le Pen i Emaunel Makron koji su rame uz rame, dok rivali levice Žan-Lik Melanšon i konzervativac Fransoa Fijon smanjuju razliku iza njih.

Prvi krug izbora biće održan 23. aprila, a u drugi krug ulaze dva najuspešnija kandidata 7. maja.

Istraživanja pokazuju da Melanšonova popularnost raste te da bi mogao da ima šanse za ulazak u drugi krug.

Poslanik Nacionalnog fronta Žilber Kolar rekao je novinarima da je pri dolasku u arenu pogođen u vrat flašom piva, a da su ga gađali i drugim predmetima, pre nego što je intervenisala policija.

Još jedan funkcioner te stranke Žan Mesija rekao je da je video da je bačeno par molotovljevih koktela.

Rojters ističe da nije mogao da potvrdi verodostojnost nijednog od tih komentara.

Le Pen važi za jednog od vodećih kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj, 23. aprila. Drugi krug je zakazan za 7. maj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.