Pariz: Konstruktivniji stav Srbije prema Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2009, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Konstruktivniji stav Srbije prema Kosovu

PARIZ - Francuska je upozorila Srbiju da će morati da zauzme "konstruktivniji" stav prema suverenitetu Kosova ukoliko želi podršku Pariza za članstvo u EU.

"Angažovanje Francuske u korist Srbije zavisi od pristupa Beograda EU u duhu pomirenja i saradnje koji potvrđuju vrednosti koji su u osnovi evropskih integracija", saopštio je francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministar za evropska pitanja Pjer Leluš nakon jučerašnjeg sastanka sa zamenikom premijera Srbije za evropske integracije Božidarom Đelićem u Parizu.

Leluš je pozvao Beograd da, kako je naveo, usvoji konstruktivan stav o Kosovu i da pokaže više realnosti u smislu eventualnog pomirenja, kao što su učinile i druge evropske zemlje.

"Beograd mora usvojiti konstruktivan pristup prema Kosovu i pokazati više realnosti kada je reč o pomirenju, kao što su to učinile i druge evropske države", ocenio je Laluš.

Kosovo je u petak imenovalo svog prvog ambasadora u Francuskoj profesora Prištinskog univerziteta i predavača na Univerzitetu u Parizu Muhameta Kulašija.

Nezavisnost Kosova do sada je priznalo 60 zemalja, uključujući SAD i sve osim pet članica EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.