Izvor: Večernje novosti, 10.Jul.2013, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Čuveni hotel "Lamber" uništen u požaru

PARIZ - Hotel "Lamber", poznat po arhitektonskom blagu koje se u njemu nalazi, uništen je u požaru tokom noći između utorka i srede, preneli su danas francuski mediji. "Lamber" je remek delo arhitekte Luja Le Voa iz 17. veka, a kupio ga je brat bivšeg emira Katara. Hotel je bio u procesu renoviranja. Posle višečasovne borbe sa vatrom požar su u jutarnjim časovima lokalizovali pariski vatrogasci, a žrtava srećom nije bilo. Vatra je oslabila konstrukciju hotela izazvavši delimično urušavanje dela stepeništa i zabata u centralnom delu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čuveni hotel »Lamber« u Parizu uništen u požaru

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2013

PARIZ - Hotel "Lamber", poznat po arhitektonskom blagu koje se u njemu nalazi, uništen je u požaru tokom noći između utorka i srijede, prenijeli su danas francuski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.