Organizatori napada u Parizu na zaplenjenom spisku

Izvor: B92, 11.Mar.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori napada u Parizu na zaplenjenom spisku

Imena trojice organizatora napada na Pariz u novembru 2015. nalaze se na spisku džihadista Islamske države koji je nedavno obelodanjen, prenose nemački mediji.

U pitanju su Sami Amimur, Fuad Mohamed Agad i Omar Mostefai, trojica napadača na koncertnu dvoranu Bataklan, u kojoj je ubijeno 90 ljudi, preneli su nemački dnevni list Zidojče Cajtung i televizije NDR i WDR, koji su imali pristup dokumentima.

Ime Abdelhamida Abauda, koji se smatra jednim od glavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizatora napada u kojima je život izgubilo ukupno 130 osoba, takođe se nalazi na spisku, ali samo u svojstvu "garanta" bezbednog ulaska u Siriju drugog džihadiste iz Francuske, čiji identitet nije otkriven.

Mediji navode da su pronađeni lični podaci ukupno 16 napadača na Pariz, od kojih su trojica organizatori masakra u dvorani Bataklan. Fuad Mohamed Agad je otišao u Siriju kako bi se priključio grupi džihadista koji su ušli u Francusku 18. decembra 2013. godine.

"Svi su želeli da postanu borci Islamske države, a među njima je bio i Agad'', precizirali su mediji.

Tokom ove nedelje, Zidojče Cajtung, nemačke televizijske mreže NDR i WDR, kao i britanska mreža Skaj njuz, došli su u posed dokumenata sa ličnim podacima 22.000 džihadista, čiju je autentičnost potvrdila nemačka policija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TERORISTIČKA VEZA Imena napadača iz Pariza na spisku džihadista ISIS

Izvor: Blic, 11.Mar.2016

Imena trojice organizatora napada na Pariz u novembru prošle godine nalaze se na spisku džihadista Islamske države koji je nedavno obelodanjen, preneli su danas nemački mediji...U pitanju su Sami Amimur, Fuad Mohamed Agad i Omar Mostefai, trojica napadača na koncertnu dvoranu Bataklan, u kojoj je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.