On je preuzeo odgovornost za napad u Parizu

Izvor: Mondo, 14.Jan.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je preuzeo odgovornost za napad u Parizu

Jedan od najpoznatijih lidera Al Kaide iz Jemena preuzeo je odgovornost za napad na satirični magazin Šarli ebdo u Parizu.

Naser bin Ali Al-Ansi je to saopštio u video poruci navodeći da je napad izveden zbog vređanja proroka Muhameda, javlja Rojters.

"Što se tiče blagoslovene bitke kod Pariza, mi smo odgovorni. Operaciju smo izveli kao osvetu za poslanika Muhameda", rekao je Al-Ansi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Foto: AP Photo Braća Kuaši (levo), Ahmedi Kulibali i Ajati Bumedijeni (desno)

Braća Said i Šerif Kuaši su 7. januara ubili 12 ljudi u napadu na redakciju "Šarli ebdoa", uključujući petoricu najboljih karikaturista i tri člana redakcije.

Oni su posle napada vikali da su "osvetili proroka Muhameda".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOĐA AL KAIDE IZ JEMENA PREUZEO ODGOVORNOST: Mi smo ubili novinare, osvetili smo Alahovog izaslanika! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jan.2015

Komandant AQAP je rekao da je masakr u redakciji "Šarli ebdo" rezultat "osvete" pošto je ogranak Al Kaide "izabrao svoj cilj, izložio plan i finansirao operaciju"..Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Jemenu preuzeo je danas odgovornost za napad na redakciju satiričnog francuskog magazina...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.