Okončana talačka kriza u Parizu, taoci oslobođeni

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana talačka kriza u Parizu, taoci oslobođeni

Muškarac koji je od 16 časova držao najmanje dve osobe kao taoce u centru Pariza je uhapšen, a taoci su oslobođeni, saopštile su francuske vlasti.
20.20 – Kraj talačke krize, taoci oslobođeni živi i zdravi, saopštile su francuske vlasti. 
18.00 – Policija započinje pregovore sa čovekom koji drži taoce, javlja Dejli mejl.
17.10 – Ne zna se da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << li je naoružan muškarac koji drži dve osobe kao taoce u jednoj kancelariji u Parizu, navodi francuska policija. 

Policijski izvori navode da je reč o neuravnoteženoj osobi sa nejasnim motivima, a francuski ministar unutrašnjih poslova rekao je da su ga pregovarači teško razumeli, prenose francuski mediji.
Talačka kriza je okončana nekoliko minuta nakon što je policija upala u poslovnu zgradu u kojoj su taoci držani, a oslobođeni taoci su živi i zdravi, prenosi Parizjen pozivajući se na zvanične izvore.
Upadu su, navodi list, prethodili "komplikovani pregovori" sa muškarcem koji je tvrdio da je naoružan bombom i pištoljem, kao i da ima naoružanog saučesnika izvan zgrade, a tražio je da se kontaktira iranska ambasada "kako bi prosledila poruku francuskim vlastima". 
Francuska policija saopštila je prethodno da nepoznat muškarac drži kao taoce dve osobe u kancelariji u centru Pariza i da nema indicija da je reč o terorističkom činu, dok je Parizjen naveo da je taj muškarac uzeo za taoce tri osobe, među kojima trudnicu, te da je tvrdio da je jedan talac u teškom stanju.
Parizjen navodi da se talačka kriza odvijala od 16 sati u 10. arondismanu i da je policija tu četvrt blokirala i evakuisala. 
Jedan policijski izvor naveo je da je napadač prvobitno oteo jednu osobu koja je uspela da pobegne, a da je potom uzeo dvoje talaca, koje je polio benzinom.  

Teško naoružani policajci, vatrogasci i spasioci bili su raspoređeni ispred zgrade, koja se nalazi u prometnom kvartu u centru francuske prestonice, a pripremili su i robota "Kolosa" za izviđačke aktivnosti i evakuisanje pripreka u slučaju eksplozije ili rušenja. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OKONČANA TALAČKA KRIZA U PARIZU Naoružani muškarac uhapšen, a taoci oslobođeni

Izvor: Blic, 12.Jun.2018

Muškarac koji je od 16 sati držao najmanje dve osobe kao taoce u centru Pariza večeras je uhapšen, a taoci su oslobođeni, saopštile su francuske vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.