Ogranak Al Kaide u Jemenu rukovodio napadom u Parizu

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2015, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogranak Al Kaide u Jemenu rukovodio napadom u Parizu

Pripadnik Al Kaide u Jemenu je agenciji AP dostavio saopštenje te grupe na engleskom jeziku u kome se navodi da je "vođstvo ogranka Al Kaide u Jemenu (AQAP) rukovodilo operacijama i veoma pažljivo izabralo metu"

Pripadnik Al Kaide u Jemenu saopštio je danas da je ova grupa usmerila i rukovodila napadom na francuski satirični list Šarli ebdo u Parizu koji je, kako tvrde, osveta za uvredu časti proroka Muhameda.

Pripadnik Al Kaide u Jemenu je agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << AP dostavio saopštenje te grupe na engleskom jeziku u kome se navodi da je “vođstvo ogranka Al Kaide u Jemenu (AQAP) rukovodilo operacijama i veoma pažljivo izabralo metu”.

KRAJ DRAME: Ubijeni džihadisti koji su streljali novinare! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Sledbenik Al Kaide dodao je da je napad u skladu sa upozorenjima pokojnog lidera Al Kaide Osame bin Ladena upućenim Zapadu o “posledicama upornog vređanja muslimanskih svetinja”.

Pripadnik jemenskog ogranka Al Kaide, koji nije želeo da bude imenovan zbog pravila te grupe, takođe je naveo da je njegova organizacija odložila preuzimanje odgovornosti za napad iz “bezbednosnih razloga”, prenosi AP.

OPLELI I PO SLOBI: Francuski novinari koje su teroristi pobili ismevali Miloševića! (FOTO)

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.