Nije još gotovo, Berlin i Pariz imaju pitanje

Izvor: B92, 13.Avg.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije još gotovo, Berlin i Pariz imaju pitanje

Nemački zvaničnici su saopštili da Berlin i Pariz zahtevaju dodatne informacije u vezi sa grčkim planom privatizacije dela privrede pre nego odobre paket pomoći

U izjavi za nemačku radio stanicu Dojčlandfunk, zamenik nemačkog ministra finansija Jens Špan rekao je da se nacrt sporazuma od 400 stranica, postignut između Grčke i njenih kreditora, u velikoj meri poklapa sa ključnim sporazumom koji je u julu zaključen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa evropskim liderima, prenosi Frans pres.

"Nemačka nije jedina država koja u ovom trenutku ima pitanja. Još treba da razgovaramo između sebe o nekoliko pitanja. Iz tog razloga sutra održavamo sastanak evrogrupe u Briselu", izjavio je Špan.

"Potrebni su nam dodatni detalji vezano za neke oblasti. To je ono o čemu moramo da razgovaramo prema zajedničkom predlogu Francuske i Nemačke", dodao je portparol, ne iznoseći dodatne detalje.

Grčka i njeni kreditori - Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond - trenutno su pod pritiskom da finalizuju sporazum o paketu pomoći Atini u vrednosti od 85 milijarde evra do 20. avgusta, kada Grčkoj dolazi na naplatu 3,4 milijarde evra duga prema Evropskoj centralnoj banci (ECB).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.