Manastir Visoki Dečani oglasio se povodom požara u Notr Damu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2019, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manastir Visoki Dečani oglasio se povodom požara u Notr Damu

Povodom velikog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, oglasio se i manastir Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji koji je istakao da izražava "duboku solidarnost" sa svim hrišćanima Francuske i svim građanima te zemlje kojima je ona vekovima bila "simbol identiteta".

"Da Bog da da se ovaj predivni hram ponovo obnovi i vaskrsne u svojoj lepoti", objavljeno je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fejsbuk stranici manastira Visoki Dečani.

U postu se podseća da je Notr Dam jedna od najstarijih evropskih katedrala, koja je svojim zvonima objavila pobedu hrišćanske vojske na Kosovu Polju 1389. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečani uz Notr Dam

Izvor: RTS, 17.Apr.2019

Povodom velikog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, stigla je poruka podrške iz manastira Visoki Dečani. . Sa naloga Visokih Dečana na Tviteru objavljeno je da se ovaj pravoslavni hram solidariše sa Bogorodičinom...

Nastavak na RTS...

Manastir Visoki Dečani iskazao solidarnost sa Notr Damom: "Bog će dati da ovaj predivni hram vaskrsne u svojoj lepoti"

Izvor: Blic, 17.Apr.2019

Povodom velikog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, oglasilo se i sveštenstvo manastira Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji koje je izrazilo duboku solidarnost sa svim hrišćanima Francuske i svim građanima te zemlje kojima je ona vekovima bila simbol identiteta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.