Povećali ponudu na 16,2 milijardi dolara: Vlasnik Luj Vitona kupuje Tifani

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećali ponudu na 16,2 milijardi dolara: Vlasnik Luj Vitona kupuje Tifani

Pariz/Njujork -- Kompanija LVMH, u čijem je vlasništvu, između ostalog, i Luj Viton, postigla je dogovor o kupovini Tifani & Co za 16,2 milijarde dolara.

Najveći svetski proizvođač luksuzne robe povećao je svoju početnu ponudu za kupovinu popularnog proizvođača nakita nakon što su iz Tifanija naveli kako prvobitna ponuda od 14,5 milijardi dolara potcjenjuje njihovu kompaniju.

Otkako je francuska grupacija pre mesec dana izrazila želju da kupi Tifani, cena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deonica proizvođača nakita kontinuirano je rasla jer većina investitora procenjuje da ta firma vredi više od 14,5 milijardi dolara, kolika je bila početna ponuda LVMH. No, kako direktorima Tifanija taj iznos nije bio dovoljan, Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH grupe, bio je primoran da poveća iznos, prenosi portal Klix.

Potvrđujući dogovor, LVMH je u izjavi rekao da će akvizicija Tifanija ojačati položaj LVMH u svetu nakita i dodatno povećati njegovo prisustvo u SAD.

Kupovinoim Tifanija francuska grupacija dobila je pristup većem broju američkih potrošača, što je i cilj njenog vlasnika.

LVMH sadrži luksuzne brendove u različitim maloprodajnim sektorima, od mode do parfema. Neki od njegovih poznatih brendova uključuju Moet & Šandon , Dom Perinjon, Živanši i Luj Viton.

Očekuje se da će se transakcija zatvoriti sredinom 2020. godine, pod uslovom da odobre Tiffanyjevi dioničari. Tiffany je osnovan u New Yorku 1837. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJVEĆA PONUDA U SEKTORU LUKSUZNE ROBE "Luj Viton" preuzima "Tifani" za 16,2 milijarde dolara

Izvor: Blic, 25.Nov.2019

Bernar Arno, vlasnik modne kompanije Luj Viton (LVMH) povećao je ponudu za kupovinu američke juvelirske kuće "Tifani" na 16,2 milijarde dolara, što je najveća ponuda za akviziciju u sektoru luksuzne robe do sada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.