Izvor: 011vodič.com, 11.Dec.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Neumesno je proglašavati „pobednika“ samita u Parizu

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je neumesno govoriti ko je bio pobednik samita „normandijske četvorke“ (Rusija, Nemačka, Francuska, Ukrajina), pošto su svi njegovi učesnici imali jedan cilj — preduzimanje napora za rešavanje konflikta na jugoistoku Ukrajine.
„Ovde je neumesno govoriti o tome ko je bio pobednik, a ko gubitnik na samitu, jer su svi imali jedan cilj — nastavak rada ’normandijske četvorke‘ nakon duge pauze i preduzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << realnih napora na traganju za rešenjima konflikta na jugoistoku Ukrajine“, rekao je Peskov novinarima.

Po njegovim rečima, određeni važni koraci su napravljeni u tom pravcu, ali predstoji da se uradi mnogo više.
Ranije je list „Komersant“ saopštio da je na samitu „normandijske četvorke“, navodno, nemačka kancelarka Angela Merkel nazvala predsednika Rusije Vladimira Putina pobednikom ovog događaja.
Podsetimo, ovaj samit je održan 9. decembra u Parizu.

The post Kremlj: Neumesno je proglašavati „pobednika“ samita u Parizu appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.