Gojković: Važna intenzivna kulturna saradnja sa Francuskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 15:28

Gojković: Važna intenzivna kulturna saradnja sa Francuskom

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas Muzej "Orsej" u Parizu, gde je razgovarala sa direktorkom Lorens de Kars i istakla da je za Srbiju važno uspostavljanje još intenzivnijih bilateralnih odnosa u oblasti kulture sa Francuskom.

Gojković je uputila čestitku Lorens de Kars povodom imenovanja za direktorku čuvenog “Luvra”, na čije čelo će stupiti 1. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao prva žena koja će voditi ovu veliku instituciju.

Ministarka kulture je napomenula da je za Srbiju važno da ima saradnju posebno sa značajnim institucijama kulture kao što su muzeji Orsej i Luvr.

Ona je naglasila da je u tom kontekstu za ustanove kulture u Srbiji značajna saradnja i razmena iskustva u oblasti muzeologije i zaštite kulturnog nasleđa.

Gojković je podvukla da postoje brojni potencijali saradnje Muzeja Orsej sa ustanovama kulture u Srbiji, posebno u okviru održavanja važnog projekta "Novi Sad -Evropska prestonica kulture 2022. godine".

Ministarka Gojković će sutra u okviru posete Parizu imati sastanak sa ministarkom kulture Francuske Rozelin Bašlo Narkan, sa kojom će razgovarati o daljem razvoju saradnje.

Nakon toga će se sastati sa direktorkom Centra "Žorž Pompidu" - Žili Narbej, a u Kulturnom centru Srbije otvoriće izložbu srpskog slikara Milana Marinkovića Cileta pod nazivom "Prolaznici".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković sa Lorans de Кar u Parizu

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2021

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas Muzej Orsej gde je razgovarala sa direktorkom Muzeja Lorans de Кar. Gojković je uputila čestitku Lorans de Кar povodom imenovanja za direktorku Luvra, na čije čelo će stupiti 1. septembra kao prva...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.