Dvije žene uhapšene u Parizu zbog nošenja burke

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 13.Apr.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvije žene uhapšene u Parizu zbog nošenja burke

Francuska policija je jutros uhapsila dvije žene koje su nosile burke samo nekoliko sati nakon što je na snagu stupio zakon kojim se u ovoj zemlji zabranjuje nošenje odjeće koja pokriva lice. Žene su uhapšene sa još nekoliko osoba koje su protestovale protiv ovog zakona ispred katedrale Notr Dam u Parizu.

Novinari britanskog lista “Telegraf” javljaju da je do hapšenja došlo nakon što je policija krenula da rasturi skup za koji demonstranti nisu dobili odobrenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << />
U subotu je policija uhapsila 59 osoba, uključujući i 19 žena pokrivenog lica koje su prisustvovale zabranjenom protestu u Parizu protiv novog drakonskog zakona, prvog ove vrste koji je stupio na snagu u Evropi.

Zakonom se zabranjuje nošenje bilo kakve odjeće koja pokriva lice, a za njegovo kršenje je propisana kazna od 150 evra.

“Na pojedinim mjestima će biti veoma teško primjeniti ovaj zakon”, izjavio je Patrik Ribeiro iz policijske jedinice “Sinerži”, podsjećajući na nerede koji redovno izbijaju u dva pariska predgrađa zbog navodne diskriminacije muslimana.
 
Izvor:Blic

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.