Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čišćenje Pariza posle nereda, sve veći pritisak na Makrona

Pariski spomenici kulture ponovo su otvoreni, radnici gradske čistoće su na ulicama a vlasnici radnji pokušavaju da pokrenu grad posle novih protesta i nereda u kojima je u Parizu povređena 71 osoba i pričinjana veća materijalna šteta.

Predsednik Emanuel Makron putem Tvitera zahvalio je policiji, ali je pritisak na njega da predloži nova rešenja za smirivanje besa koji deli Francusku sve veći, navodi Asošiejted pres.

Američka agencija navodi da je broj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << povređenih širom zemlje juče bio manji nego pre nedelju dana, ali da ni ogroman broj policajaca na ulicama nije odvratio demonstrante kojih je, prema AP-u, bilo oko 125.000. Frans pres navodi broj od oko 136.000.

Jak vetar i kiša koji su tokom noći pogodili Pariz otežavaju rad na uklanjanju kanistera suzavca i ostataka vatri koje su demonstranti palili.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas saopštilo da je u celoj zemlji juče uhapšeno 1.723 ljudi, preneo je Frans pres.

Prema navodima pariske prefekture, u prestonici su uhapšene 1.082 osobe.

Taj bilans predstavlja veliki skok u broju hapšenja u odnosu na 412 na prostestima 1. decembra.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.