Blokade puteva u Francuskoj, sukobi sa policijom u Parizu

Izvor: VOA, 07.Dec.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokade puteva u Francuskoj, sukobi sa policijom u Parizu

Kamiondžije su blokirale puteve u desetak regija širom Francuske, protestujući protiv najave da će se redukovati poreske olakšice za dizel gorivo, a saobraćaj vozovima i metroom je jako otežan zbog štrajka protiv penzione reforme. U Parizu je došlo do sukoba "Žutih prsluka" sa policijom, iako agencije javljaju da je manje ljudi okupljeno na ulicama, ali delimično i zbog toga što je obustava javnog prevoza onemogućila mnoge da dođu do glavnog grada.  Dok su kamioni blokirali puteve, automobilima je dozvoljeno da se polako kreću, ali su zaustavljeni kamioni iz inostranstva Protesti "Žutih prsluka" zbog životnog standarda i štrajk sindikata zbog penzione reforme, veliki su izazov za francuskog predsednika Emanuela Makrona u drugoj polovini mandata. 
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kamiondžije blokirale puteve u Francuskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2019

PARIZ - Kamiondžije su blokirale puteve u 10 regiona širom Francuske protestujući zbog najavljenog smanjenja poreskih olakšica na dizel, dok se željeznički i metro saobraćaj odvija sa velikim zakašnjenjem zbog štrajka u vezi sa reformom penzionog sistema.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.