U Zagrebu sklopljen prvi gej brak!

Izvor: BKTV News, 06.Sep.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu sklopljen prvi gej brak!

U Zagrebu je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je hrvatski portal „Indeks.hr“.

Oni su sinoć i na svom Tviter profilu objavili fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva – partnerski list, uz objavu da je u Hrvatskoj sinoć stvarana istorija.

Više detalja o prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << gej braku u Hrvatskoj zasad nije poznato, ali kako prenosi Indeks.hr, radilo se o maloj ceremoniji samo za porodicu, ali je venčanju prisustvovao i ministar Arsen Bauk, koji im je poklonio – dve kravate.

„Tačno je. U ime Republike Hrvatske sam im poklonio dve kravate. To je simboličan poklon prvom paru koji je sklopio životno partnerstvo“, izjavio je za Indeks.hr ministar i otkrio da su dosad primili 17 zahteva iz različitih delova Hrvatske, a najviše iz Zagreba. 

„Ovo je veliki korak napred“, rekao je Bauk.
Kako podsećaju hrvatski mediji, Sabor je 15. jula usvojio Zakon o životnom partnerstvu koji je definisan kao zajednica porodičnog života dve osobe istog pola.
Već nekoliko dana kasnije saznalo se da će prvi u takvu zajednicu stupiti dvojica muškaraca sa područja Zagreba stari između 30 i 40 godina.
U Zagrebu sve prijave za sklapanje životnog partnerstva predaju se u centralnom odseku za sklapanje brakova u Crnomercu.
U Zagrebu životna partnerstva može sklapati tridesetak matičara, a nijedan matičar se nije pozvao na savest niti je rekao da ne želi da venča gej parove.
Izvor: Tanjug
The post U Zagrebu sklopljen prvi gej brak! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi gej brak u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 06.Sep.2014

U Zagrebu je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je zagrebački portal Index.hr...Zagreb Prajd je sinoć i na svom Tviter profilu objavio fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva - partnerski list, uz objavu da je u Hrvatskoj...

Nastavak na RTS...

U Zagrebu sklopljen prvi gej brak

Izvor: Mondo, 06.Sep.2014

U Zagrebu je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Facebook stranici. Održana mala ceremonija - samo za porodicu, ali i ministra koji je mladencima poklonio dve kravate!..Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Oni su sinoć i na svom Twitter profilu objavili fotografiju...

Nastavak na Mondo...

Zagreb: Sklopljen prvi gej brak!

Izvor: Svet, 06.Sep.2014

U Zagrebu je juče sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je hrvatski portal “Indeks.hr”.. Oni su sinoć i na svom Tviter profilu objavili fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva – partnerski list, uz objavu da je u Hrvatskoj...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.