Pogledajte: Sklopljen prvi gej brak u Zagrebu!

Izvor: 24sata, 06.Sep.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Sklopljen prvi gej brak u Zagrebu!

U Zagrebu je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je hrvatski portal Indeks.hr.

Oni su sinoć i na svom Tviter profilu objavili fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva - partnerski list, uz objavu da je u Hrvatskoj sinoć stvarana istorija.

Više detalja o prvom gej braku u Hrvatskoj zasad nije poznato, ali kako prenosi Indeks.hr, radilo se o maloj ceremoniji samo za porodicu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << je venčanju prisustvovao i ministar Arsen Bauk, koji im je poklonio - dve kravate.

- Tačno je. U ime Republike Hrvatske sam im poklonio dve kravate. To je simboličan poklon prvom paru koji je sklopio životno partnerstvo - izjavio je za Indeks.hr ministar i otkrio da su dosad primili 17 zahteva iz različitih delova Hrvatske, a najviše iz Zagreba.

U Hrvatskoj je večeras stvrana povijesti, evo kako izgleda prvi partnerski list #00001 #životnopartnerstvo #gejbrak pic.twitter.com/o8Ipe6R7vI

— Zagreb Pride (@zagrebpride) September 5, 2014

"Ovo je veliki korak napred", rekao je Bauk.

U Hrvatskoj je večeras stvrana povijesti, evo kako izgleda prvi partnerski list #00001 #životnopartnerstvo #gejbrak pic.twitter.com/o8Ipe6R7vI

— Zagreb Pride (@zagrebpride) September 5, 2014

Kako podsećaju hrvatski mediji, Sabor je 15. jula usvojio Zakon o životnom partnerstvu koji je definisan kao zajednica porodičnog života dve osobe istog pola.

Već nekoliko dana kasnije saznalo se da će prvi u takvu zajednicu stupiti dvojica muškaraca sa područja Zagreba stari izmedju 30 i 40 godina.

Večeras je u Zagrebu sklopljeno prvo #životnopartnerstvo. <3 Sretno i sve najbolje dvojici mladoženja od Zagreb Pridea!

— Zagreb Pride (@zagrebpride) September 5, 2014

U Zagrebu sve prijave za sklapanje životnog partnerstva predaju se u centralnom odseku za sklapanje brakova u Crnomercu.

U Zagrebu životna partnerstva može sklapati tridesetak matičara, a nijedan matičar se nije pozvao na savest niti je rekao da ne želi da venča gej parove.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Facebook

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

U Zagrebu sklopljen prvi gej brak

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014

ZAGREB - U Zagrebu je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Fejsbuk stranici, prenio je hrvatski portal Indeks.hr...Oni su sinoć i na svom Tviter profilu objavili fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva - partnerski list,  uz objavu da je u Hrvatskoj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.