Ćirković: Atmosfera zrela za održavanje Parade ponosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirković: Atmosfera zrela za održavanje Parade ponosa

Direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije Ivana Ćirković izjavila je danas da je zrela atmosfera da se održi Parada ponosa, koja je zakazana 28. septembra u Beogradu.

Ćirković je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, najavila da će parada biti u nedelji u kojoj se slavi različitost i da se nada da će proteći bez problema.

Civilno društvo je u ovoj oblasti, bilo da pripada LGBT populaciji, ili se njome bavi, sve snažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sve jače artikuliše svoje interese, rekla je Ćirković.

Ona je ocenila da ne bi trebalo dopustiti bilo kojim ekstremnim reakcijama da dovedu u pitanje održavanje jedne regularne svetkovine.

"Već je zrela atmosfera da održimo ovu vrstu događaja, koja je poprimila neverovatne dimenzije, iz mog ličnog uverenja, krajnje nepotrebno", rekla je Ćirković.

Ćirković je dodala da postoji različitost i da život podrazumeva toleranciju, ukazujući na primere Vojvodine i nekadašnje SFRJ.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.