Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel Mokka X: Popularni evropski crossover u novom izdanju (VIDEO)

Nakon prodanih pola miliona primjeraka širom Evrope, Opel je odlučio osvježiti najmanji crossover u ponudi. Mokka X će javnosti biti predstavljen 3. marta na sajmu automobila u Ženevi, dok bi prodaja trebalo da krene početkom jeseni.

Opelov popularni crossover prvo je vozilo s oznakom X, a ubuduće će da krasi sve nove SUV i crossover modele iz tvornice u Rüsselsheimu.

Time u Opelu žele naglasiti avanturističku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i ponešto robusniju osobnost od one koju predstavljaju tradicionalne karoserijske izvedbe.

Nova Mokka izvana privlači novom maskom hladnjaka, dizajniranom u obliku krila. Prednja svjetla takođe podsjećaju na dvostruka krila. S novom generacijom Mokke stigli su i dvije dodatne boje karoserije – Amber narančasta i Absolute crvena.

U unutrašnjosti je promijenjena kontrolna ploča, temeljena na ploči iz posljednje generacije Astre.

Ugrađen je i novi infotainment sistem, u ponudi će biti 7 ili 8-inčni ekrani osjetljivi na dodir.

Kako će se nekim funkcijama sada upravljati putem ekrana, nestale su neke tipke, pa je samim time poboljšana ergonomija unutrašnjosti.

Osnovni model Mokke X ispod poklopca ima 1,4-litarski turbo benzinac koji razvija snagu od 152 KS, a preuzet je iz Astre.

Motor je uparen sa 6-stepenskim automatskim mjenjačem. Osim ovoga, u ponudi će biti i 1,6-litarski turbodizelski motor koji će se nuditi u verzijama s 110 i 136 KS.

(NN, net.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.