Košarkašice pred Kanadu: Spremne smo

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 14:52

Košarkašice pred Kanadu: Spremne smo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije prvi meč na Olimpijskim igrama odigraće u ponedeljak 26. jula u 10.20 sati protiv Kanade.

Meč se igra u Saitama Super Areni.

Kanada je ostala veliki dužnik srpskom timu na prethodnim igrama u Riju, kada je u grupnoj fazi Srbija ispustila vođstvo od 18 poena razlike i na kraju doživela poraz 71:67.

"Očekujem da će to biti teška utakmica. Spremne smo i želimo da damo sve od sebe. Znamo da je Kanada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipa koja igra 40 minuta jako i do poslednjeg trenutka ne odustaju, tako da mislim da će ključna stvar biti da naš fokus bude sve vreme na visokom nivou", istakla je Tina Krajišnik za sajt KSS.

Ivon Anderson svesna je odakle će pretiti najveća opasnost u duelu sa Kanađankama.

"Biće to veoma izazovna utakmica za nas. One igraju fizički vrlo snažno, agresivne su i u odbrani i u napadu. Očekujem da će utakmica biti u veoma brzom ritmu. Mi smo navikle na to i spremne smo za veliku borbu", rekla je Anderson.

Pored Srbije i Kanade, u grupi su još Španija i Koreja, a plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji postala je šampion Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Košarkašice slavile protiv Kanade nakon velike drame

Izvor: B92, 26.Jul.2021, 09:51

Košarkašice Srbije savladale su Kanadu rezultatom 72:68 u okviru grupe A Olimpijskih igara...Najefikasnija u redovima Srbije bila je Sonja Vasić sa 16 poena uz po tri skoka i asistencije...Pratile su je Ivon Anderson sa 12 (četiri skoka i tri asistencije), odnosno Aleksandra Crvendakić (pet asistencija)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.