Divac: Ponosni smo na nasleđe

Izvor: B92, 23.Feb.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac: Ponosni smo na nasleđe

Olimpijski komitet Srbije obeležio je 105. rođendan polaganjem lovorovog venca na spomen ploču na Hotelu Moskva, gde je 1910. osnovan Srpski olimpijski klub.

Venac su položili predsednik OKS Vlade Divac, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana domaćina prvih Evropskih olimpijskih igara koje će se održati ove godine.

Slavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 105. rođendan i veoma smo ponosni na naše nasleđe i na osnivače na čelu sa oficirom Svetomirom Đukićem, koji su postavili temelje olimpizma na našim prostorima”, rekao je Divac.

Divac je naveo da srpske sportiste u predolimpijskoj godini očekuje najveći broj kvalifikacionih takmičenja za Rio de Žaneiro i da je sasvim siguran da će tim Srbije biti brojan i jak za nastup na najvećoj smotri svetskog sporta.

Najvažnije sportsko takmičenje ove godine, svakako su Evropske igre koje će se ovog leta održati u Bakuu. Pored toga što će Evropa prvi put u istoriji imati ovakvo takmičenje, koje će biti kvalifikaciono za čak 11 sportova koji su na programu u Riju”, istakao je Divac, “Verujem da će to biti motiv više za naše najbolje sportiste da daju sve od sebe i upišu se u istoriji evropskog sporta kao osvajači medalja na premijernom izdanju ovog značajnog takmičenja”.

Divac je takođe dodao da očekuje da će tim Srbije za Baku brojati više od 100 sportista.

Ambasador Azerbejdžana rekao je da već nekoliko godina radi u Srbiji i da se za to vreme lično uverio da srpski narod voli sport, da se građani Srbije od detinjstva aktivno bave sportom i da ga zato ne čude dostignuća srpskih sportista u svetskim sportskim arenama.

Posebna uloga u popularizaciji sporta u Srbiji nesumnjivo pripada Olimpijskom komitetu, a OKS kao važan deo uradio je mnogo za razvoj srpskih sportista i pružio podršku važnim sportskim programima u vašoj zemlji”, poručio je Hasanov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.