Zbog požara u Laundžu 12 godina robije

Izvor: RTS, 27.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog požara u "Laundžu" 12 godina robije

Prvostepenom odlukom Okružnog suda u Novom Sadu Miloš Malešev osuđen na 12 godina zatvora zbog izazivanja požara u novosadskom kafiću "Laundž".

Osim Maleševa, koji je osuđen na 12 godina zatvora, Bojan Kulačanin (22) osuđen je na pet, a suvlasnici kafića Tamaš Kolar (28) i Srđan Bovan (33) na po 10 godina zatvora, saopštila je sudija Zlata Rodić-Knežević.

Prvooptuženi Malešev se u optužnici teretio da je u prizemlju tog objekta upaljačem izazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << požar, koji se zbog zapaljivih materijala u enterijeru brzo širio stepeništem zahvatajući sprat na kojem su se nalazili gosti kafića.

Kulačanin je osuđen zbog pomaganja Maleševu posle izvršenja krivičnog dela, dok su vlasnici "Laundža" Kolar i konobar Bovan proglašeni saizvršiocima teškog krivičnog dela zbog toga što nisu preduzeli neophodne mere za zaštitu od požara i poslovanje kafića po odgovarajućim propisima.

U požaru u novosadskom kafiću "Laundž" 17. februara ove godine živote je izgubilo osmoro mladih ljudi, a dvoje je teško povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.