ŽEŽELJEV MOST BIĆE ZAVRŠEN ZA TRI GODINE

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽEŽELJEV MOST BIĆE ZAVRŠEN ZA TRI GODINE

Vlada usvojila informaciju o postupku izbora izvođača radova na izgradnji mosta na Dunavu i ovlastila predsednika Bojana Pajtića da potpiše ugovor

NOVI SAD - Žeželjev most u Novom Sadu je projekat od kapitalnog značaja, koji će u naredne tri godine biti završen preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, izjavila je danas na sednici pokrajinske vlade sekretarka za urbanizam i graditeljstvo Dušanka D. Sremački.

Vlada je usvojila informaciju o postupku izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izvođača radova na izgradnji tog mosta na Dunavu i ovlastila predsednika Bojana Pajtića da potpiše ugovor, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Usvojen je i Predlog zaključka o utvrđivanju ukupno 224 projekta sa teritorije Vojvodine, koji će u ovoj godini biti realizovani posredstvom Nacionalnog investicionog programa (NIP) Srbije.

Lista prioritetnih projekata utvrđena je na osnovu ocene ekspertskih grupa, kao i prema odgovarajućim kriterijumima, rekao je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović. On je napomenuo da se u tom pogledu vodilo se računa o značaju projekta za očuvanje i unapređivanje životne sredine, za razvoj proizvodnih kapaciteta, otvaranje novih radnih mesta i razvoj lokalne sredine, kao i o spremnosti lokalne samouprave da učestvuje u njegovom ostvarivanju, u prvom redu radi ravnomernog razvoja pokrajine.

Petrović je naglasio da je na ovaj način, pokrajina kvalitetno i blagovremeno obezbedila participaciju za realizaciju projekata NIP-a, u saradnji sa pokrajinskim organima i lokalnim samoupravama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.