Više od 100 obolele dece: Bolonjeze pokosile đake?

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 obolele dece: Bolonjeze "pokosile" đake?

Zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 135 dece sa stomačnim tegobama iz četiri beogradske osnovne škole.

Zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi ketering firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom, rečeno je u Zavodu.

Epidemiološkinja Biljana Begović Vuksanović rekla je da su obolela deca sa blažim simptomima i da nema informacije da je neko dete zadržano na bolničkom lečenju.

"Dve epidemiološke ekipe su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na terenu, u školama i firmi za ketering koja inače radi sa mnogim insitucijama", rekla je ona.

Prema njenim rečima, posle laboratorijskih analiza znaće se uzrok tegoba dece iz škola "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh" i "Veljko Dugošević". Mediji prenose da su mogući uzrok trovanja dece špagete bolonjeze koje su bile na meniju sve četiri škole.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.