Priveden vlasnik ketering firme koja je snabdevala škole

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden vlasnik ketering firme koja je snabdevala škole

Policija je, po nalogu zamenika javnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati B.P. (1976) zbog sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih namirnica, saopštio je MUP.

Sumnje se da je B.P. u svojstvu odgovornog lica firme "Catering & Bakers", koja ima ugovore sa beogradskim osnovnim školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević, "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić" za dostavljanje pripremljenih obroka, 2. i 3. oktobra, isporučio ovim osnovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << školama škodljive životne namirnice, pa su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe, navode iz MUP-a.

U šest škola, prema poslednjim podacima, otrovalo se 149 đaka. U svima su na meniju bile špagete bolonjeze iz iste firme, koja snabdeva više od 30 škola u Beogradu, a kod đaka su se tegobe pojavile neposredno posle ručka.

Epidemiolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje utvrdili su da su uslovi raspodele hrane u školama zadovoljavajući. Uzeti su brisevi i u školskim kuhinjama i u keternig firmi, a uzrok trovanja biće poznat za nekoliko dana.

Vlasnik ketering firme rekao je za RTS da su koristili pakovane špagete od starog dobavljača, a da su sos sami spravljali. Noću pripreme, a pre podne dostave skoro 2.000 obroka školama, vrtićima, zdravstvenim ustanovama i domovima zdravlja.

"Posedujemo kontrolu briseva sa opreme, radnih prostorija i radnika, čuvamo ih i za jučerašnji dan su bili ispravni", rekao je vlasnik.

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković preporučila je da se u školama koje sarađuju sa tim dobavljačem obustavi isporuka hrane. Epidemiolog Biljana Begović Vuksanović rekla je da su obolela deca sa blažim simptomima i da nema informacija da je neko dete zadržano na bolničkom lečenju.

Sedamdesetoro dece škole "Vojvoda Mišić" ručalo je juče špagete ketering firme koja ih prvi put snabdeva, na osnovu tendera. Direktorka kaže da članovi komisije sastavljene od roditelja, predstavnika škole i organizatora javnih nabavki nisu prihvatili skuplju ponudu druge firme, jer, kažu, najpovoljnije po važećem zakonu znači i najjeftinije.

Autor: 021, RTS, Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.