Izvor: Radio 021, 27.Jan.2020, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija uvela ekspresno izdavanje viza za naučnike

Britanski premijer Boris Džonson predstavio je novi propis za ekspresno izdavanje viza za ulazak i boravak u Velikoj Britaniji namenjen naučnicima iz celoga sveta, jer mu je ambicija da od Velike Britanije stvori "supersilu" u domenu nauke.

Džonson je obećao 300 miliona funti (292 miliona dolara) za "Program za globalne talente", pre svega za istraživanja vezana za vrhunsku matematiku.

Ovim novcem će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << finansirati rad naučnika koji su na doktorskim studijama i uopšte naučnika koji putem matematike žele da razviju mnoge oblasti, kao što su bezbednija putovanja avionima, unapređenja pametnih telefona putem novih tehnologija i usavršavanje veštačke inteligencije. U izdavanju ovih ekspres viza za naučnike nema ograničenja u pogledu broja korisnika, a program počinje idućeg meseca.

"Velika Britanija ima ponosnu istoriju naučnih otkrića, ali da bi bila vodeća zemlja u oblasti nauke mora da se suoči sa problemima koji su pred njom i zato mora da investira u talente i da podstiče najkomplikovanija istraživanja. Zato, sada kada napuštamo EU, želim da uputim poruku da je Velika Britanija otvorena za najbolje umove u svetu i da je spremna da ih podrži da se njihove ideje pretoče u realnost", izjavio je Džonson.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.