Izvor: Radio 021, 07.Feb.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Lančani sudar u Beogradu, voditeljki Pinka spasena ruka

Voditeljki Dei Đurđević tim lekara Kliničkog centra Srbije i Vojnomedicinske akademije uspeo je da reimplantira ruku otkinutu u saobraćajnoj nesreći.

- Sve je dobro prošlo, uspeli smo da povežemo kost, tkiva, krvne sudove, cirkulacija je normalizovana i ruka spasena - rekao je novinarima Marko Bumbaširević, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije u KCS, naš najpriznatiji mikrohirurg.

Naveo je da je ruka bila kompletno amputirana i da je operacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bila komplikovana, ali da je za ovako težak zahvat završena u rekordnom vremenu. Ekipa KCS operisala je Deu Đurđević na poziv kolega sa VMA.

Voditeljka Pinka teško je povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko 6 časova na uglu ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića u Beogradu, u blizini KBC-a "Dragiša Mišović".

Pored nje, povređene su još dve osobe i svi su prevezeni na VMA. Profesor Darko Mirković iz te zdravstvene ustanove rekao je da dvoje imaju teške povrede.

Kako javlja RTS, najpre su se sudarila dva automobila. Potom je u njih udario autobus, pa još nekoliko vozila.

"Novosti" pišu da je do udesa došlo pošto je Đurđević imala lakši sudar sa drugim automobilom. U trenuku kada je iz vozila izašla kako bi se sa vozačem dogovorila šta da rade, na nju je naleteo autobus i priklještio joj ruku.

Prema rečima očevidaca i učesnika u nezgodi, razlog udesa je proklizavanje. Voda zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Ljutice Bogdana slivala se niz ulicu, zbog čega se stvorila poledica.



Autor: Novosti, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PROFESOR BUMBAŠIREVIĆ ZA “NOVOSTI”: Uspeli smo Dei da vratimo ruku

Izvor: Večernje novosti, 07.Feb.2019

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije u KCS se oglasio posle teškog i komplikovanog zahvata VODITELjKI Dei Đurđević tim lekara Kliničkog centra Srbije i Vojnomedicinske akademije, uspeo je da reimplantira ruku otkinutu u saobraćajnoj nesreći.Pročitajte još:...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.