Izvor: Radio 021, 14.Mar.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen napadač na aktivistkinju "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović

Beogradska policija uhapsila je P. V. (42) osumnjičenog da je u noći između 8. i 9. marta u Kulturnom centru Grad vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Aktivistkinja Kseniju Radovanović je fizički napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu. Samo par >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sati pre napada, Ksenija je na pozornici primila nagradu za "Podršku feminističkim politikama".

Muškarac koji je napao aktivistkinju bio je na događaju na kom se incident dogodio u društvu glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića, rekla je Ksenija Radovanović u intervjuu za "Dojče vele". To je potom potvrdio i Trifunović, navodeći da je napadač bio u društvu njegovog poznanika.

U intervjuu za "Dojče vele", Ksenija Radovanović je objasnila da je udarac dobila nakon što je reagovala na "bahato ponašanje i verbalne uvrede nepoznatog muškaraca".

"On je najpre grubo prošao između drugarice i mene odgurnuvši nas. To je nešto sa čime se žene svakodnevno susreću, ali u tako divnoj večeri, u tako divnom okruženju, takvo ponašanje nisam očekivala. Zaista je štrčao. I ja sam ga zamolila da obrati pažnju, a on se samo nasmejao i otišao. Posle 15 minuta ja sam pogledala u pravcu grupe ljudi sa kojima je stajao, među kojima je bio i Sergej Trifunović. I kako sam se okrenula, on se meni obratio rečima: 'Šta gledaš ćorava', što je mene užasnulo. Ja sam zamucala, 'kako to misliš ćorava', jer imala sam naočare. On je ponovio: 'Šta je bilo, šta gledaš ćorava' i već mi se uneo u facu i dosta je to pretećim glasom rekao. Nisam znala šta da radim, imala sam u čaši malo vode i onda sam ga polila iznad glave tom vodom, nakon čega me je udario u glavu. Naočare su mi odlete dva metra, a i ja metar", izjavila je Radovanović.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.