Izvor: Luftika.rs, 09.Jul.2020, 20:03

U Novom Sadu mirno, demonstranti ispred policijske stanice

Novosađani su se i danas oko 18 časova okupili na Trgu slobode, kako bi protestovali protiv aktuelne vlasti i najave ponovnog uvođenja policijskog časa.
U centru Novog Sada počelo je mirno i bez incidenata, uz povremene prepirke. U jednom trenutku došla je grupa muškaraca koji su juče demolirali Gradsku kuću i bacali petarde, a građani koji sede su ih rasterali, javlja 021.
Građani su se potom uputili ka policijskoj stanici u Kraljevića Marka da traže da se oslobodi član >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Združene akcije „Krov nad glavom“ i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu Miran Pogačar, koji je sinoć priveden u policiju.
Novosađani idu kod Mirana uz „U svetu postoji jedno carstvo“ ❤️ #pravdazamirana #NoviSad #protest pic.twitter.com/CP5S7AuO2B
— Dragana Prica (@novosadskaprica) July 9, 2020

Organizatori su se dogovorili da svaki put kada neko baci petardu, oni sednu. To se dogodilo već na početku šetnje kod okretnice kod SNP-a.

Na jučerašnjem protestu u Novom Sadu učestvovalo je više hiljada Novosađana, demolirana je Gradska kuća, ulaz zgrade RTV-a i prostorije SNS u Stražilovskoj ulici.
Takođe, sukobili su se pripadnici policije i demonstranti, a šestoro učesnika protesta je povređeno.
Uprkos tome što nije učestvovao u neredima, policija je privela člana Združene akcije „Krov nad glavom“ i jedan od govornika na jučerašnjem protestu, Mirana Pogačara.
Vučić, Vučević i Čanak kao jedan: Ni fašisti ’41. nisu dirali Gradsku kuću u Novom Sadu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Protestna šetnja u Novom Sadu krenula sa Trga slobode

Izvor: NoviSad.com, 09.Jul.2020

Novosađani su se i danas oko 18 časova okupili na Trgu slobode, kako bi protestovali protiv aktuelne vlasti i načina na koji se država bori protiv korone. Foto:..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.