Izvor: Radio 021, 17.Mar.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi demonstranti izbačeni iz RTS-a, ostaju ispred dok im se ne ispune zahtevi

Prema poslednjim informacijama, u zgradi RTS-a nema više nikoga, a jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović najavio je da će pristalice Saveza za Srbiju i okupljeni građani ostati ispred zgrade dok im se ne omogući gostovanje u centralnom Dnevniku.

Pripadnici žandarmerije večeras su oko 21:30 časova ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Među poslednjima u zgradi ostao je lider Saveza za Srbiju Boško Obradović, koji se u hodniku raspravljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa policijom.

Kako javlja reporter agencije Beta, na stepeništu zgrade je bilo velikog guranja, s obzirom da su počeli da izbacuju ljude, a nisu mogli svi da izađu. Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović je izjavila da je policija tukla ljude.

Građani ispred zgrade vikali su "Uhapsite Vučića" i druge parole.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija bez prevelike upotrebe sile zaštitila one koji rade na RTS-u i da je poštujući zakon uspostavila javni red i mir u zgradi.

Stefanović je poručio da će u svakom budućem slučaju, gde neko bude smatrao da nasiljem može nešto da uradi, policija postupati i uspostaviti vladavinu prava i da neće dozvoliti nikome da nasiljem bilo šta rešava, kao ni da ugrožava imovinu niti da preti novinarima ili bilo kom građaninu.

Dodao je da će u narednim danima nadležni organi dobiti informacije o prekršajima i krivičnim delima i da će postupati po tim prijavama jer je Srbija ozbiljna država i pokazaće da vladavina prava nešto znači i da nikome nije dozvoljeno da na nasilan način ostvari neki cilj.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila upad dela demonstranata i lidera SzS u zgradu RTS i poručila da država neće tolerisati nasilje.

"Najoštrije osuđujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta '1od 5 miliona' koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa", rekla je ona.

"Ovaj vandalski čin Đilasa, Obradovića, Jeremića jasno pokazuje da od prvog dana planiraju da izazovu nerede i da na nasilan način smene legitimno izabranu vlast", rekla je Brnabić za Tanjug.

Da podsetimo, učesnici protesta "Jedan od pet miliona" okružili su večeras oko 19 časova zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu i na taj način započeli blokadu koja će trajati dva sata. Neki od demonstranata ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Na ulazak u RTS reagovalo je i Ministarstvo kulture koje je pozvalo demonstrante da se povuku.

Prosvjednici #1od5miliona zajedno sa opozicijom ušli u zgradu RTS-a u Beogradu i tražili da im se omogući obraćanje javnosti uživo. Policija upala u zgradu i izbacuje ih van. pic.twitter.com/sW4yEj0VAl

— Zlatko (@Zlatko_Shime) March 16, 2019

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Demonstranti ostaju ispred RTS-a dok im se ne ispune zahtevi, jedna osoba privedena

Izvor: Radio 021, 17.Mar.2019

Prema poslednjim informacijama, u zgradi RTS-a nema više nikoga, a jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović najavio je da će pristalice Saveza za Srbiju i okupljeni građani ostati ispred zgrade dok im se ne omogući gostovanje u centralnom Dnevniku...Pripadnici žandarmerije večeras su...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.