REGION prati dešavanja u Beogradu! HRVATI navijaju za haos i OPOZICIJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REGION prati dešavanja u Beogradu! HRVATI navijaju za haos i OPOZICIJU!

Regionalni mediji s velikom pažnjom, rečju i slikom uživo, izveštavaju o blokadi zrade Generalnog sekretarijata Predsednika Srbije, gde se u podne javnosti obratio Aleksandar Vučić I sukobu jednog broja demonstranata, predvođenih liderima opoziconog Sveza za Srbiju, sa policijom.

"Najažurniji" su hrvatski mediji, od kojih većina situaciju u Beogradu opisuju kao haotičnu.

Pozivajući se na saopštenje srpskog MUP, portal Index je preneo da je nekoliko "huligana" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predvođenih čelnikom Saveza za Srbiju (SzS) Boškom Obradovićem napalo policajce u Beogradu, što je ministar Nebojša Stefanović ocenio skandaloznim...

Riječki Novi list piše da u "Beogradu vri" i da demonstranti traže smenu Vučića, te da se na ulicama grada nalazi interventna policija, a zagrebački Večerni list preneo da su okupljeni građani srušili zaštitnu ogradu ispred sedišta srpskog predsednika, kao I da se sve to dešava dan nakon što su demonstranti sinoć "provalili u zgradu nacionalne televizije i pokušali da se uključe u direktni program" te televizije.

Jutarnji, koji iz minuta u minut prati događaje ispred srpskog Predsedništva preneo je da su demonstranti "probili sve ograde", te da je Vučić tom prilikom rekao da oni "valjda misle da imaju pravo da ubiju nekoga".

List situaciju u Beogradu opisuje kao "haotičnu" i prenosi da demonstranti ne dozvoljavaju predsedniku Srbije da izađe iz zgrade Predsedništva, kao i da se naguravaju se s policijom.

Portal "Dnevnik" piše da su nakon noćašnjeg upada dela opozicije u zgradu Javnog servisa Srbije protesti u Beogradu danas eskalirali ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde su demonstranti srušili metalnu ogradu.

I mediji u BiH bez izuzetka izveštavaju o demonstracijama dela pozicije predvođene liderima Dveri Boškom Obradovićem, Draganom Ðilasom i Vukom Jeremićem.

Aldžazira Balkans uživo prati događaje u Beogradu za koje kaže da su nastavak sinoćnjeg upada grupe demonstranata u zgradu Javnog servisa RTS.

Beograđani se okupili pred Predsjedništvom, Vučić počeo govor https://t.co/WITmdPGNDV

— Al Jazeera Balkans (@AJBalkans) March 17, 2019

I crnogorski mediji uživo prenose proteste ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, a portal RTCG je preneo da je došlo do "koškanja i naguravanja građana i policije".

Pozivajući se na informacije beogradske N1 tv, ovaj crnogorski medij prenosi da su demonstranti ispred Predsedištva došli na poziv opozičionog Saveza za Srbiju, koji traži smenu državnog rukovodstva Srbije.

Preneli su i da je jedan od lidera Narodne stranke Vuk Jeremić rekao da se demonstranti neće razići sve dok im se ne obrati Vučić.

У Председништву кратак одмор пред послеподневне активности. Србија храбрости и поштења увек побеђује насилнике. pic.twitter.com/Uk3nNSwdzs

— Александар Вучић (@avucic) March 17, 2019

Portal CdM piše da dok su demonstranti opkolili Predsedništvo, a Vučić i Stefanović igraju šah. Uz fotografiju objavljenu na Vučićevom tviteru, prenose i Vučićevu poruku:

"U Predsedništvu kratak odmor pred poslepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvek pobeđuje nasilnike".  

O "živom zidu" ispred Predsedništva pišu svi makedonski mediji, a agencija Makfaks je preneo da je organizator ovih protesta Savez za Srbiju koji okuplja 10 političkih stranaka i pokreta.

Mediji na makedonsom i albanskm jeziku podsećaju da je današnji protest nastavak sinoćnjeg upada u zgradu Javnog servisa RTS, te konstatuju da je u toj grupi sinoć bila i motorna testera, te da su pojedini demonstranti nosili maske.

Prištinska Gazeta Expres piše da je predsednik Vučić proteste u Beogradu povezao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušom Haradinajem.

Navode da je Vučić rekao da "radnici Haradinaja u Beogradu žele njegovu smenu".

Koha onlajn prenela je da su svi izlazi iz zgrade Predsedništva blokirani, a da je jedan od lidera Saveza za Srbiju, Boško Obradović rekao da će tu ostati "dok Vučić ne podnese ostavku".

Navode i da je do blokade došlo nakon što su demonstranti srušili metalnu ogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.