Sud smanjio    kazne vlasnicima lokala

Izvor: Blic, Beta, 02.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud smanjio kazne vlasnicima lokala

Novi Sad - Vrhovni sud juče je potvrdio kaznu od 12 godina Milošu Maleševu, okrivljenom za izazivanje požara u novosadskom kafiću "Laundž” u kome je poginulo osmoro ljudi. Vlasnicima lokala Tamašu Kolaru i Srđanu Bovanu kazna od deset godina zatvora smanjena je na sedam.



Odlukom veća najviše sudske instance u Srbiji kazna je smanjena sa pet na dve godine i Bojanu Kulačaninu, osuđenom zbog pomaganja Maleševu nakon požara. U obrazloženju odluke za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umanjenje kazni navodi se da je prvostepena presuda Okružnog suda u Novom Sadu "stroža nego što je to nužno sa stanovišta svrhe kažnjavanja za trojicu okrivljenih”.

Kada je reč o Kulačaninu, novosadski sud je cenio, prema mišljenju Vrhovnog suda, samo teške posledice kao otežavajuću okolnost, a nije našao olakšavajuće okolnosti, iako je optuženi bio u stanju smanjene uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela, a u znatnoj meri je doprineo rasvetljavanju činjenica i utvrđivanju činjeničnog stanja. Vrhovni sud je odbio žalbe branilaca Maleševa kao neosnovane.

Požar se dogodio 17. februara 2008. u kafeu "Laundž”, koji se nalazi u centru Novog Sada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.