Sreten Jocić tuži državu za 65 miliona

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2016, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreten Jocić tuži državu za 65 miliona

Osuđeni kriminalac Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, tužiće državu za odštetu zbog nezakonitog pritvora, jer mu Ministarstvo pravde nije odgovorilo na ponudu za izmirenje 65 miliona dinara.

U Ministarstvu pravde su potvrdili "Politici" da nisu odgovorili na zahtev za poravnanjem u "slučaju Pukanić", i ukazali da prema Zakonu o krivičnom postupku oštećeni može da sudu podnese zahtev za naknadu štete ako komisija Ministarstva ne odluči o zahtevu u roku od tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od dana podnošenja.

Jocić je bio u pritvoru kao osumnjičeni u slučaju ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional", Ive Pukanića, od 27. aprila 2009. godine do 28.decembra 2012. - ukupno 1.300 dana. Kada je taj pritvor ukinut, on je upućen na izdržavanje kazne 15 godina zatvora zbog naručivanja ubistva Gorana Marjanovića, znanog kao Goksi Bombaš, 1995. godine.

Jocić je, podseća "Politika", Srbiju već do sada koštao 11 miliona dinara za trošak advokata kada je oslobođen odgovornosti za ubistvo Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića u Zagrebu u oktobru 2008. godine.

Autor: Politika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joca Amsterdam traži 60 miliona od Srbije

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2016

Sreten Jocić tuži Srbiju zbog slučaja "Pukanić", odnosno nezakonitog pritvaranja i kršenja pretpostavke nevinosti u izjavama državnih organa. Ovaj slučaj već koštao državu 11 miliona dinara, koliko je plaćeno Jocićevim advokatima SRETEN Jocić, zvani Joca Amsterdam, rešio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.