Sindikat Sloga: Vlada nenadležna za odlaganje primene platnih razreda

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Sloga: Vlada nenadležna za odlaganje primene platnih razreda

Udruženi sindikat Srbije "Sloga" ocenio je danas da je Vlada Srbije odlaganjem primene platnih razreda za zaposlene u javnim službama za 2020. godinu pokazala da se ponaša autokratski i da krši norme demokratije, vladavine prava i Ustav.

Iz tog sindikata upitali su "Odakle pravo Vladi Srbije da stavi van snage primenu zakona koji je predhodno izglasan u Skupštini Srbije i čiji je datum primene sastavni deo zakona?".

"Izražavamo ozbiljnu sumnju da je ovo sastavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << deo nezakonite strategije vlasti da se sprema za vanredne izbore u 2019. godini i promenu Ustava, i da će novac koji bi bio potreban za primenu platnih razreda otići u predizborne agitacije, manipulativnim izdvajanjima za pojedine kategorije zaposlenih i penzionera u vidu jednokratnih novčanih pomoći i slično", saopštila je Sloga.

Vlada Srbije odlučila je da odloži primenu Zakonu o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i o Zakonu o zaposlenima u javnim službama, koji su trebali da počnu da se primenjuju od 1. januara sledeće godine.

Zakoni su usvojeni 14. decembra prošle godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.