Sindikat: Vlada nenadležna za odlaganje primene platnih razreda

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Vlada nenadležna za odlaganje primene platnih razreda

Udruženi sindikat Srbije "Sloga" ocenio je da je Vlada odlaganjem primene platnih razreda za 2020. godinu pokazala da se ponaša autokratski.

Iz tog sindikata upitali su - "Odakle pravo Vladi Srbije da stavi van snage primenu zakona koji je predhodno izglasan u Skupštini Srbije i čiji je datum primene sastavni deo zakona?".

"Izražavamo ozbiljnu sumnju da je ovo sastavni deo nezakonite strategije vlasti da se sprema za vanredne izbore u 2019. godini i promenu Ustava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da će novac koji bi bio potreban za primenu platnih razreda otići u predizborne agitacije, manipulativnim izdvajanjima za pojedine kategorije zaposlenih i penzionera u vidu jednokratnih novčanih pomoći i slično", saopštila je Sloga.

Kao što je B92.net objavio, Vlada Srbije odlučila je da odloži primenu Zakonu o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i o Zakonu o zaposlenima u javnim službama, koji su trebali da počnu da se primenjuju od 1. januara sledeće godine. Zakoni su usvojeni 14. decembra prošle godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.