Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana

Osnovni sud u Zaječaru odredio je danas, na predlog Tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsedniku Skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić.

Informacija o pritvoru nije danas mogla da se dobije u sudu, sa obrazloženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je portparolu suda radno vreme isteklo u 15.30, tako da se ne zna da li je pritvor određen i Mileni T. koja je bila uhapšena zajedno sa Mirkovićem i za koju je Tužilaštvo takođe danas predložilo određivanje pritvora.

Njih dvoje su prethodno saslušani u Tužilaštvu gde su izneli svoje odbrane. Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, jer se sumnja da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

U ovom slučaju, protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i Dragana P, kao i Mirkovića, policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu "Timok" iz Zaječara za 20 miliona dinara.

Njih dvojica nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana

Izvor: B92, 12.Sep.2017

Osnovni sud u Zaječaru odredio je, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsedniku Skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću...Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke, rekao je njegov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.