SAD preti još jedan uragan - Katja

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD preti još jedan uragan - Katja

Novi uragan Katja nalazi se na oko 322 kilometra od Meksičkog zaliva.

On polako jača i najverovatnije će biti snažan kao drugi uragani, upozorio je američki Centar za uragane.

Katja je trenutno uragan prve kategorije, sa udarima vetra od 121 kilometara na sat.

Centar je saopštio da su trenutno aktivna tri uragana na Atlantiku - Irma koji se smatra jednim od najjačih uragana u ovom veku i koji se kreće ka Floridi, Hoze koji je još na otvorenom moru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 1.000 kilometara od Antila i Katja, koji se kreće ka obali Meksika.

Podsetimo, deo američke države Teksas prošle sedmice bio je pod udarom razornog uragana Harvi, koji je opustošio obalu te države i odneo preko deset života. Materijalna šteta takođe je velika.

Opisujući Katju kao "mali tropski ciklon" Centar je saopštio da se predviđa da bi do kraja nedelje mogao da pogodi Verakruz.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.