Radnik GSP-a našao i vratio vlasniku 11.000 evra

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik GSP-a našao i vratio vlasniku 11.000 evra

Portir na Međumesnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu Milan Majstorović u utorak uveče je našao i potom vratio torbicu sa 11.000 evra i dokumentima putniku koji ju je izgubio.

Ovaj radnik GSP-a koji već 35 godina radi kao portir na MAS-u kaže za 021.rs da nije prvi put da nalazi novac i dokumenta koje putnici zaborave, ali da je prvi put da se radi o tako velikoj sumi.

O samom događaju od utorka uveče Majstorović kaže da je stariji gospodin kupovao kartu i tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaboravio torbicu sa novcem, dokumentima i mobilnim telefonom. On je primetio torbicu i kada ju je otvorio video je novac, a potom je sa drugim kolegama pokušao da dođe do vlasnika.

"Mobilni telefon je imao memorisan hrvatski broj pod imenom "Ćerka". Ispostavilo se da je u pitanju ćerka tog putnika koja živi u Zagrebu, a kojoj smo objasnili šta se desilo, pa je ona dobila oca na broj telefona u Srbiji. Kad je došao na šalter, kažem mu "Šta je čiča?" i izvadim samo mobilni telefon. A onda sam se nasmejao, zagrlio ga i dao mu torbicu sa novcem i dokumentima", kaže portir MAS-a za naš portal.

On dodaje i da je od vlasnika dobio 900 dinara kao nagradu, ali da mu novac nije važan.

"Imam ćerku, a moja najveća želja je da se ona zaposli i da dobijem unuka. A znate kako se kaže "Tuđa muka ne hrani unuka". Mogao sam uzeti taj novac i da nikome ne kažem, ali šta će mi to", priča Majstorović.

U GSP su za 021.rs podsetili i da ovo nije prvi put da njihovi zaposleni pronalaze veće sume novca a potom ih vraćaju vlasnicima. Kako nam je kazao Majstorović, firma ga je častila tako što mu je danas dala slobodan dan, a da li će dobiti još neku nagradu u GSP-u nisu hteli da komentarišu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Radnik GSP-a pronašao 11.000 evra i vratio vlasniku

Izvor: NoviSad.com, 09.Nov.2016

Milan Majstorović, portir na Međumesnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu, pronašao je torbicu s 11.000 evra i vratio je putniku koji ju je izgubio. Sve se dogodilo u..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.