Protestovalo svega tridesetak otpuštenih radnika NIS-a

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovalo svega tridesetak otpuštenih radnika NIS-a

Ispred zgrade NIS-a danas je protestovao deo od 248 radnika Naftne industrije Srbije koji su  proglašeni tehnološkim viškom.

Ono što tvrde bivši radnici NIS-a, najveći deo otpuštenih su invalidi od kojih mnogi nisu ni mogli da dođu na protest jer se teško kreću, a time što su ostali bez posla ostali su i bez ikakvih prihoda.

Protestanti su naveli da među otpuštenih radnicima ima mnogo onih koji su bili jedini član porodice koji donosi prihode, kao i samohranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << roditelja. Ova otpuštanja u NIS-u usledila su nakon nekoliko najava da se u ovoj kompaniji planira dodatno smanjenje broja zaposlenih. Predstavnici sindikata su posebno istakli i da su otpuštenim radnicima isplaćene otpremnine od 400 evra po godini staža, a da su do 2014. godine otpremnine bile 800 evra.

Grupa od 248 administrativnih radnika je onače radila u organizacionom delu, koji je imao smanjen obim posla. Svojevremeno je u ovoj naftnoj kompaniji bilo 10.000 ljudi, dok ih nakon privatizacije ima oko 4.500.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest otpuštenih radnika NIS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2015

Deo od 247 nedavno otpuštenih radnika NIS-a , od kojih su većina invalidi rada i samohrani roditelji, održali su protest u Novom Sadu. Kako kažu, razočarani su što NIS kao socijalno odgovorna kompanija, kako sebe naziva, otpušta najugroženije kategorije radnika, koji su zaštićeni međunarodnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.