Izvor: Radio 021, 29.Jul.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden jer je hrvatskom premijeru viknuo: "Živio, ćaća"

Muškarac koji je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na Korčuli danas dočekao povicima "živio, ćaća" priveden je zbog remećenja javnog reda i mira.

On je kasnije tokom dana pušten iz pritvora, javlja N1.

Čim je Andrej Plenković sišao s policijskog glisera u Korčuli, jedan muškarac počeo je da uzvikuje "živio, ćaća!", a visoko iznad glave držao je papir na kojem je pisalo "ćaća".

Policija je odmah krenula da ga odvlači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa obale, dok je muškarac vikao: "Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio ćaća!".

Njegovo privođenje kritikovale su hrvatske organizacije za ljudska prava, navodeći da je policija onemogućila pravo na javno okupljanje i slobodu izražavanja.

"Prema dostupnim snimcima incidenta, privedeni muškarac ni na koji način nije narušavao javni red i mir, već je koristio svoje pravo na izražavanje i spontano okupljanje i nije smeo da bude udaljen s mesta spontanog protesta", saopštili su iz Kuće ljudskih prava.

Predsednički kandidat Miroslav Škoro na Fejsbuku je upitao na koji način je ovaj čovek kršio javni red i mir i dodao da nije bio čak ni preglasan, niti je ikoga vređao.

"Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čoveku, popričati s njim i čuti šta ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio dodir sa stvarnošću i sa svojim narodom", napisao je Škoro.

Autor: N1 Zagreb

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.