Pretučeni železničari u Petrovaradinu

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučeni železničari u Petrovaradinu

NOVI SAD - Četvorica mladića, naoružanih bejzbol palicama, brutalno su pretukli četvoricu radnika Železnice Srbije na Železničkoj stanici u Petrovaradinu. U divljačkom napadu juče rano ujutro, trojica železničara ozbiljno su povređena, zbog čega su morali da potraže lekarsku pomoć. Huligani su, kako se ispostavilo po njihovom hapšenju, železničare pretukli iz čiste obesti.



Incident se dogodio oko 2.50 sati, kada je dežurni otpravnik vozova Božidar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Roganović izašao da isprati voz koji je prolazio kroz Petrovaradin.

- Voz je bio u stanici i ja sam radio svoj posao. Prišao mi je mladić, vidno oznojen i, na prvi pogled, pod dejstvom nekog pića ili droga. Nešto je pokušao da me pita, ali ga nisam čuo od voza. Kada je voz otišao, zamolio sam ga da ponovi. Tražio mi je mobilni telefon. Rekao sam mu da nemam, ali je on i dalje insistirao. U tom je izašao i moj kolega iz obezbeđenja. Mladić je odmah počeo da nas psuje i vređa i navaljuje da uđe u stanicu. Nismo reagovali, ušli smo u kancelariju i zapretio sam da ću pozvati policiju. Na to je momak zalupio vrata, slomio staklo i nestao. Mislili smo da je sve završeno - priča Roganović, kojem su upomoć pritekle kolege Slaviša Aleksić i Robert Kugli.

Nekoliko minuta kasnije, radnik obezbeđenja Aleksandar Savić izašao je u redovan obilazak stanice i zatekao istog mladića, ovaj put sa trojicom prijatelja. Železničari su tada čuli buku spolja.

- Izašao sam i imao šta da vidim: kolegu mi bejzbol palicama biju četvorica mladića i on leži u krvi. Odmah su i mene počeli da udaraju. Na to je stigao i manevrista, nekako smo se branili, i primajući udarce pokušali da unesemo povređenog kolegu u kancelariju. Nekako smo uspeli i pozvao sam Hitnu pomoć i policiju. Ali, njih četvorica upala su i u kancelariju i nastavila da me biju i lome sve unutra. Primio sam bar 10 do 12 udaraca palicom, ali na sreću ništa nije bilo teže povređeno - opisuje Roganović iživljavanje huligana, pri čemu se od siline udaraca Savić i onesvestio.

Napad se nastavio sve dok huligani nisu primetili da je Savić počeo da krvari, kada su pobegli. U međuvremenu su stigli policija i Hitna pomoć, koja je povređene železničare prevezla u Klinički centar.

- Zabrinuti smo bili najviše za kolegu iz obezbeđenja koji je krvario, koga su u ambulanti i šili. Policija je bila korektna, čuo sam da je uspela svu četvoricu momaka do uveče da privede i oni bi trebalo da su sada u zatvoru na Klisi - kaže Roganović.

Hapšenje je potvrđeno i policijskim saopštenjem.

Na pitanje da li je i ranije bilo ispada na stanici, Roganović kaže da se stalno dešava da železničare neko uznemirava.

- Dešava se da nas pijani ljudi ometaju, da nas vređaju, ali ovakvih događaja do sada nije bilo. Zakon nam ne dozvoljava da se branimo, ni policija ne sme da reaguje dok im neko ne ugrozi život, a kamoli mi. Dok se zakon ne promeni, ništa nam neće pomoći - zaključuje Roganović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.