Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 10:02

Preduzetnicima danas ističe rok da se prijave za pola minimalca

Danas ističe rok za prijavu za drugih 15.450 dinara državne pomoći radnicima na koju imaju pravo svi preduzetnici, male, srednje i velike firme.

To znači da još danas preduzetnici mogu da se podnesu pojedinačne poreske prijave o porezima i doprinosima za maj, kao i da popune posebne izjave na portalu Poreske uprave da prihvataju pomoć.

Druga polovina minimalca, u okviru trećeg paketa državne podrške privredi, biće isplaćena 10. maja. Reč je o 15.450 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara, a u junu bi trebalo da bude isplaćeno još toliko - za majsku platu. Tog dana bi trebalo da bude uplaćen drugi deo zarade za maj.

Prethodno je 8. aprila isplaćeno prvih 15.450 dinara koje firme dobijaju od države za plate radnicima.

Ova podrška praktično "pokriva" zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450 dinara, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Autor: Biznis.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.