Izvor: Luftika.rs, 23.Jan.2020, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Finske donirao 200.000‎€ siromašnoj deci da ih ulože u obrazovanje

Finska je definitivno zemlja koja u mnogo čemu odskače od ostatka sveta. Već smo pisali o mladoj premijerki te zemlje koja predlaže da se radi 4 dana sedmično po 6 sati, a njihov obrazovni sistem godinama je najbolji u svetu.
Organizovali su izbor za najboljeg tatu godine, a sada nam iz Finske stiže još jedna lepa vest koja je nezamisliva za balkanske okolnosti.
Predsednik Finske Sauli Niinisto donirao je 200.000 evra siromašnoj deci kako bi novac potrošili na obrazovanje, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Anadolu Agency.
Kako navode finski mediji, predsednik Finske je odlučio udruženjima i humanitarnim organizacijama donirati novac koji mu je ostao nakon predsedničke kampanje iz 2018. godine.
Donirao je preostalih 200.000 evra, tražeći da novac bude podeljen deci porodica slabijeg imovinskog stanja kako bi sebi mogli osigurati knjige, računare i drugu potrebnu opremu za obrazovanje.
Predsednik Finske je tokom izborne kampanje u donacijama prikupio oko 1,5 miliona evra.
7 dokaza da je „dosadna“ Finska najkul zemlja na svetu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.