HUMANI GEST FINSKOG PREDSEDNIKA: Sauli Niniste donirao 200.000 evra siromašnoj deci

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANI GEST FINSKOG PREDSEDNIKA: Sauli Niniste donirao 200.000 evra siromašnoj deci

Predsednik Finske tokom izborne kampanje u donacijama je prikupio približno milion i po evra.

Predsednik Finske Sauli Niniste donirao je 200.000 evra siromašnoj deci kako bi novac potrošila na obrazovanje.

Kako navode finski mediji, predsednik je odlučio donirati novac kompanijama i humanitarnim organizacijama koji mu je ostao nakon predsedničke kampanje iz 2018.

Donirao je preostalih 200.000 evra, tražeći da novac bude podeljen deci porodica slabijeg imovinskog stanja kako bi sebi mogli osigurati knjige, kompjutere i drugu opremu potrebnu za obrazovanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Predsednik Finske donirao 200.000‎€ siromašnoj deci da ih ulože u obrazovanje

Izvor: Luftika.rs, 23.Jan.2020, 11:39

Finska je definitivno zemlja koja u mnogo čemu odskače od ostatka sveta. Već smo pisali o mladoj premijerki te zemlje koja predlaže da se radi 4 dana sedmično po 6 sati, a njihov obrazovni sistem godinama je najbolji u svetu.. Organizovali su izbor za najboljeg tatu godine, a sada nam iz Finske...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.